Új cargojáratok a Föld körül

iho/repülés   ·   2011.10.22. 18:35
cimkep

A luxemburgi teherfuvarozó légitársaság, amely Budapest érintésével is repülteti új Boeing 7478F típusú szállítógépeit, nyilván épp a nagy hatótávolságú repülőeszközök forgalomba állításával párhuzamosan indít ugyancsak hosszú interkontinentális járatokat - adja hírül az Air Cargo World.

Hetenként minden szerdán luxemburgi felszállással Hong Kongon át New Yorkba majd Chicagoba repül a gép, innen leszállás nélkül(!) Sidney a következő állomás, aztán a járat ismét keresztezi a Csendes-óceánt, Los Angelesen át vissza Chicagoba. Innen pedig vasárnap tér vissza a járat Luxemburgba. A járat teljesítéséhez 75 repült óra szükséges, ez lesz mostantól a Cargolux leghosszabb vonala.

Az afrikai járat természetesen ugyancsak Luxemburgból indul szombatonként, keleti irányban repül, Szingapúr és Hong Kong érintésével ér Chicagóba. Innen rövid kis kitérő New Yorkba és Houstonba, majd irány a igériai Lagos majd a ghánai Accra, innen pedig visszatérés Luxemburgba.

Az új járatok közül különösen a nigériait tartják fontos kisérletnek a Cargolux és a Houston Airport System képviselői, ez az erősen fejlődő nyugat-afrikai piac edddig szinte kizárólag Európa, a Közel-Kelet és más afrikai országok felől volt megközelíthető.

Kapcsolódó hírek