Új főnök a CFR Călătorinál

iho   ·   2018.03.21. 16:56

Leon Bărbulescu váltotta Szentes Józsefet a Román Vasúttársaság személyszállítási üzletágának élén. Bărbulescu korábban a CFR Călători karbantartási osztályát vezette.

A vasúti személyszállítás alacsony színvonala miatt az utóbbi időszakban (is) sok bírálat érte a CFR-t. De nem csak az utazóközönség, hanem a vasutas szakszervezet is kritizálta a vállalat menedzsmentjét. A szakszervezeti vezetők idén február 21-én nyílt levelet írtak a szállításügyi miniszternek, amelyben a nehéz munkakörülményekre, a beruházások hiányára, a vállalat rossz anyagi helyzetére panaszkodtak. Azt írták: az igazgatók döntésképtelensége a csődbe fogja taszítani az állami vállalatot. Szentes akkor külföldön tartózkodott, és újságírói megkeresésre azt válaszolta: „Szerintem azokat kellene megkeresni, akik alaptalanul vádolnak és nem vállalják névvel a levelet. Miért pont akkor írták a nyílt levelet, amikor el vagyok utazva? Kinek készítik elő a pozíciómat?”

Távozását a facebookon kommentálta a madéfalvi illetőségű szakember: „Nem tudom, hogy megtettem-e mindazt, amit meg kellett volna tennem... De nyugodt a lelkiismeretem: a körülményeket figyelembe véve minden tőlem telhetőt jóhiszeműen megtettem” – írta.

Szentes Józsefet 2015. március 10-én nevezték ki a CFR személyszállítási üzletágának élére, mandátumát idén januárban 2018. március 22-ig hosszabbították meg. Korábban az iho is közölt vele készített interjút, amiben a volt vezérigazgató nyíltan beszél a román állami vasút gondjairól. (Maszol)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek