Új gyáregységet avatott a Járműszerelvényt Gyártó Zrt.

iho/vasút   ·   2012.10.12. 13:00

A kötöttpályás szerelvények építésével foglalkozó vállalat új gyártórészlegét Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár jelenlétében avatták fel pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisvárosban. Az 1916-ban alapított, magyar tulajdonban lévő cég a beltéri egységeket készít a járművekhez – mondta el az MTI-nek Forgács József, a budapesti székhelyű társaság igazgatóságának tagja, a cég többségi tulajdonosa. Jövőre is terveznek fejlesztéseket, amik segítségével 2014-ben 120 új munkahelyet létesíthetnek Tiszavasváriban.

Czomba Sándor az avatáson elmondta, hogy Tiszavasvárinak különösen fontos ez a beruházás, mivel újabb családok juthatnak munkához, a fejlesztés pedig a termelő szektort is erősíti. Az államtitkár kiemelte, hogy a beruházás hátrányos helyzetű térségben valósul meg, új munkahelyeket teremt, így beleillik a kormány fejlesztési elképzeléseibe.

A Járműszerelvényt Gyártó Zrt. jelenleg összesen 170 dolgozót foglalkoztat, a létszám később a tiszavasvári üzem dolgozóival tovább bővül majd – tudta meg az MTI Forgács József cégtulajdonostól. A vállalat egyébként a német vasúttársaság, a Deutsche Bahn és a Bombardier Transportation számára is készít alkatrészeket. A szabolcsi kisvárosban többek között a vasúti kocsik önműködő ajtóit, csomagtartóit és kapaszkodóit gyártják majd.

Kapcsolódó hírek