Új járművek a büntetés-végrehajtásnál

MTI/iho   ·   2019.11.16. 15:00
400px_bvop_buszok_currus

Folytatódott a büntetés-végrehajtás gépjárműparkjának korszerűsítése. Az új szolgálati járműveket a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója, Papp Károly altábornagy adta át. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BvOP) közleménye szerint a tizennyolc új gépjármű értéke 2 milliárd 400 millió forint, vagyis átlagosan egyenként körülbelül 130 millió forintba kerültek.

A Büntetés-végrehajtás járműflottája összesen tizennyolc rabszállítóval és busszal bővült (kép forrása: BvOP)

A büntetés-végrehajtás számára kiemelt feladat a fogvatartottak biztonságos mozgatása és korszerű körülmények közötti szállítása. A most átadott, magyar gyártású, Currus Aries típusú, Volvo alvázra épített, többfunkciós rabszállítók a biztonsági előírásokat maximálisan garantálva egyszerre negyven elítélt szállítására alkalmasak.

A büntetés-végrehajtási szervezet a következő évben további speciális szállítójárművek beszerzését tervezi.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Közút Zöldút Logisztika Szállítmányozás Haszonjármű Alternatív hajtás

Duplájára növelt, bioüzemanyaggal hajtott kamionflottával érkezett a DHL a Hungaroringre, a Forma–1-es hétvégére

iho   ·   2024.07.18. 19:05

Az idei szezonban a bioüzemanyaggal üzemelő kamionok száma több mint kétszeresére, összesen harminchét kamionra nőtt az európai szakaszon. Minden egyes kamion átlagosan nyolcvanhárom százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást a dízelüzemű társaikhoz képest.