Új kockázatitőke-alapot hozott létre a Siemens

iho   ·   2014.02.26. 19:35
siemenscim

Az új alap a start-up-okat életciklusuk korai fázisától kezdve fogja támogatni. Az a célja, hogy olyan vállalatokkal való partneri kapcsolatokat ápoljon, amelyek meglévő ipari piacokat forradalmasítanak, vagy teljesen újakat tárnak fel úttörő technológiákkal.

Mint Siegfried Russwurm, a Siemens AG központi igazgatóságának tagja elmondta, az Industry of the Future Fund a Siemens „Industrie 4.0” stratégiáját fogja segíteni. Ez összefügg azzal, hogy a gyártók globális versenyében a digitalizáció és a szoftver egyre nagyobb jelentőségre tesznek szert.

Az Industry of the Future Fund a közelmúltban két befektetésbe fogott. Az egyik partner, a Lagoa (Montreal, USA) felhő-alapú, nagy teljesítményű 3D vizualizációs szoftvert kínál, a CounterTack (Boston, USA) pedig a biztonsági (cyber security) szoftverek következő generációját fejleszti.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek