Új poggyászátvilágító a debreceni reptéren

MTI   ·   2012.07.20. 08:59

A kategóriájában jelenleg beszerezhető legkorszerűbb poggyászröntgent állították üzembe a debreceni repülőtéren; a berendezés automatikus robbanóanyag- és kábítószer-észlelő funkcióval van ellátva – közölte az Airport Debrecen Kft. ügyvezetője. Meleghegyi Tamás József elmondta: bár a korábban használt eszközök is megfeleltek a legmagasabb szintű biztonsági előírásoknak, az új berendezéssel gyorsabbá és biztonságosabbá válik a feladott poggyászok átvizsgálása, hiszen a gép a tartalmuk legapróbb részleteit is nagy pontossággal jeleníti meg.

A német gyártmányú eszköz a repülőterek számára kötelezően előírt biztonsági szintnél is precízebben érzékeli a különféle anyagokat. A szakember a berendezés fontos tulajdonságaként emelte ki, hogy automatikus robbanóanyag- és kábítószer-észlelő funkcióval van ellátva.

„A gyanúsnak ítélt vagy a röntgensugarakat nagyobb részben elnyelő veszélyes anyagokat és tárgyakat automatikusan jelzi: külön színnel keretezi be a robbanóanyagot, a kábítószert és a nagyobb elnyelőképességű más tárgyakat” – ismertette Meleghegyi Tamás József.

A mintegy 20 millió forintból beszerzett röntgen üzembe állítása szorosan kapcsolódik a repülőtéren elindult, menetrend szerinti légi közlekedéshez kötődő fejlesztésekhez – fűzte hozzá a repülőtér igazgatója.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.