Új utastájékoztató képernyők működnek Budapest két legleprább megállóhelyén

Vörös Attila   ·   2018.06.25. 18:45
52koalso

Pár hete kezdték szerelni, az utóbbi időben pedig próbaüzemben működik Kőbánya alsó és Zugló megállóhelyen az új vizuális utastájékoztató berendezés. A monitorok a következő három vonatot mutatják, de egyelőre komoly területet foglal el a „Próbaüzem” felirat is. Végre valami pozitívum, de továbbra sem tudunk eltekinteni a nagyforgalmú megállóhelyek megbocsáthatatlan állapotáról.

Be van csomagolva az ajándék (képek: Vörös Attila)

A fővárosi vasúthálózat végtelenül el van használódva, még a Start vezérigazgatója, Csépke András szerint is kész csoda, hogy fenn bírják tartani a napi üzemet. A felújításra, átépítésre pedig még nagyon sokat kell várnunk, miközben az agglomeráció települései mind több és nagyobb vonatokért lobbiznak. És ugye nemcsak a megállókkal van gond, a fejpályaudvarok is lassan ráomlanak az utazóközönségre. Két órával az eső elállta után még bőven bőrig lehet ázni Köki és társai perontetője alatt.

Romantikus ücsörgés a naplementében. Hátha jön végre valaki, aki ad egy kis aprót a kanizsai gyorsra...

Sajnos az elmúlt hónapokban főleg Kőbánya alsón megjelentek a talán a Hős utcai gettóból kiszorult drogos kéregetők. Érdekes élmény a jegyautomatánál nagyobb címlettel fizetni, miközben öten állják körbe az embert (javasoljuk a bankkártyás fizetést – sőt, méginkább az online-jegyvásárlást). Ráférne egy alapos takarítás, tisztasági festés, lépcsőjavítás a megállóra, hogy csak az apróságokról beszéljünk, és a vasútőrök jelenléte is indokoltnak tűnik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek