Új villamosok Lipcsének

iho   ·   2014.03.08. 10:25

Az LVB tájékoztatása szerint a széria első öt szerelvénye prototípusként számos teszten esik át, így megkönnyítve a további sorozatgyártott járművek problémamentes üzemeltetését.

A pályázaton induló gyártóknak egy olyan szerelvénnyel kell előrukkolniuk, amely egyirányú, legalább hetven százalékban alacsonypadlós, és negyvenöt méter hosszú. A maximális szélesség 2,3 méter, a tengelyterhelés nem haladhatja meg a 8,5 tonnát. A követelmények között szerepel továbbá, hogy a jövőbeni szerelvények kapacitása kétszáz utas, amelyből nyolcvan ülőhely. Négyzetméterenként maximum négy állóhellyel számolhat a gyártó.

Lipcse villamosainak jelentős része már most is alacsonypadlós </br> (Fotó: Wikipédia)

Az elvárt élettartam harminckét év, évi százezer kilométer futásteljesítmény mellett.

Lipcse villamoshálózata 1458 miliméter nyomtávú, a legkisebb ívsugár tizenhét méter, a legnagyobb emelkedő hat százalékos. A vonalak mindegyike 600 Volt váltóárammal villamosított, ám a jövőben áttérnek 750 Voltra.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek