Újabb hibridpróba Kecskeméten

iho/közút   ·   2012.07.12. 09:47

A Mercedes nemrégiben kipróbált hibridbusza után egy héten át a Volvo hasonló járművével ismerkedik Kecskemét lakossága – olvasható a delmagyar.hu-n.

Zombor Gábor (Fidesz–KDNP) polgármester a sajtótájékoztatón elmondta: a bemutató célja, hogy a tesztelt modellek közül megtalálják a megyeszékhely számára a legmegfelelőbbet, amelyből az első járművek már jövőre feltűnhetnek a városban.

(fotó: delmagyar.hu)

Közlése szerint a helyhatóság jelenleg három közlekedésfejlesztési projekten dolgozik, ezek összértéke meghaladja a 130 milliárd forintot. Az egyik ilyen projekt egy intermodális, azaz közös vasúti és autóbusz-pályaudvar létrehozásáról, valamint az ehhez kapcsolódó fejlesztésekről szól; a 17 milliárd forintos támogatásra benyújtott uniós pályázat elbírálási folyamata a végéhez közeledik – tette hozzá a polgármester.

Jelezte: ha a város elnyeri a remélt forrást, akkor lecserélik Kecskemét 53 járműből álló autóbuszparkjának jelentős részét. Ezek helyére az elképzelések szerint 30-35 új, takarékos és környezetbarát, hibrid buszokat állítanak forgalomba, az elsőket várhatóan már jövőre.

Kapcsolódó hírek