Újabb legendás járművek és győztes buszdekoráció az idei Volánbusz-retrónapon

iho/közút   ·   2024.06.07. 09:20
volanbusz_retronap_ikarus397

Megújult Ikarus 280-as, a dekorációs pályázat győztes grafikájával díszített Ikarus 397-es, valamint számos veterán jármű és különleges program színesíti a június 8-ai hatvani rendezvényt.

A Volánbusz az elmúlt évek nagysikerű járműparádéi után immár harmadik alkalommal rendezi meg retrónapját, a buszközlekedés szerelmeseinek hatvani találkozóját 2024. június 8-án Hatvanban, a Bercsényi út 82. szám alatti telephelyén.

A rendezvényen a társaság ünnepélyes keretek között, sajtónyilvános eseményen mutatja be két legújabb, felújított retróbuszát: az Ikarus 200-as típuscsalád 1993-ben készült, kétszázezredik példányát, ami egy megújult 280-as csuklós, valamint a társaság nosztalgiaautóbusz-dekorációs pályázatának győztes grafikájával díszített, szintén felújított Ikarus 397.05-ösét.

A Volánbusz nosztalgiaflottájának ikonikus példányai mellett számtalan veterán jármű, a 24 egykori megyei busztársaságnak emléket állító pop-up kiállítás, sétabuszozás, tárlatvezetés, kerekasztal-beszélgetések, balesetmegelőzési tanácsok várják az érdeklődőket a hatvani retrónapon.

A belépőjegyek és a budapesti Stadion autóbusz-állomásról induló transzferjáratra érvényes menetjegyek megválthatók ide kattintva, a társaság honlapján. A telephely megközelítését segítő ingajáratokra és a rendezvény ideje alatt közlekedő nosztalgiajáratokra a helyszínen válthatók jegyek. A részletes információk és a retrónap programja ide kattintva érhető el.

Az értékmentés kulisszatitkai megismerhetők a Menetközben podcast legújabb epizódjából is, amelyben a Volánbusz és a retrójárművek közös történetéről, az értékmentés fontosságáról és a nosztalgiajáratok minden generáció életében játszott jelentőségéről beszélget Somogyi Zoltánnal Kameniczky Ákos üzemeltetési főigazgató, Kiss Dániel Áron, az értékmentési program vezetője és Szathmáry Norbert, az értékmentő csapat tagja, autóbusz-vezető. A podcast itt érhető el.

(Nyitóképünk forrása: Volánbusz)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.