Újabb logisztikai bázist nyitott a Gebrüder Weiss a bukaresti régióban

iho.hu   ·   2024.09.30. 12:00
00_gw_romania

A nemzetközi szállítmányozási és logisztikai vállalat 19 ezer négyzetméteres telephelye a fővárosi régió áruelosztását, -ellátását segíti.

A hivatalosan a közelmúltban, a GW romániai jelenlétének harmincadik évfordulóján átadott, de már az év eleje óta működő terminál Bukaresttől délkeletre, az elővárosi Popesti-Leordeniben létesült, és a cég vezetése szerint „a korábbinál is jobb logisztikai támogatást nyújt a feltörekvő román gazdaságnak”. A beruházási költsége elérte a húszmillió eurót.

A logisztikai központ 19 ezer négyzetméterén raktárlogisztikai, csomagkezelő és adminisztrációs terület alakítottak ki, ugyanakkor a telephely szállítási kapcsolatai kiválóak a fekete-tengeri, konstancai kikötővel és a szomszédos Bulgáriával. Az épület fenntartható energiaellátását hőszivattyúval oldották meg. A raktárak egyik bérlője egy nemzetközi festékgyártó, a cég termékeit a Gebrüder Weiss 12 ezer raklapot tárolja, és országosan forgalmazza.

Popesti-Leordeni Gebrüder Weiss terminálja lehetővé teszi az egyre komolyabb forgalmi torlódásoktól nyögő Bukarest két irányból történő ellátását. A másik, korábban beindított telephely ugyanis a román fővárostól nyugatra, Bolintin-Dealben található. Az új létesítmény ugyanakkor még csak hetven százalékos kapacitással működik, és az év első felében 78 ezer szállítmányt kezelt. Már most szó van a bővítéséről, a terminál ugyanis egy 70 ezer négyzetméteres ingatlanon fekszik. A logisztikai szolgáltató egyébként immáron tizenhárom telephellyel működtet átfogó hálózatot az ország legjelentősebb gazdasági régióiban. Thomas Moser, az országban tizenhárom elosztóközpontot működtető Gebrüder Weiss regionális igazgatója szerint „Románia lenyűgöző gazdasági fejlődésen ment keresztül az elmúlt harminc évben, és keresett beruházási helyszínné fejlődött. Ezért a logisztikai know-how-nkkal a jövőben is támogatni fogjuk a romániai ipart és a kereskedelmet".

Tavaly a hétszáz GW alkalmazott mintegy 1,1 millió szállítmányt dolgozott fel. A partnerek között megtalálhatók az autóipar, a technológia és a fogyasztási cikkek szektorának nemzetközi vállalatai.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Nagyvasút Vasút Városi vasút Közút Autóbuszközlekedés

Nagyszabású programsorozat az Európai Mobilitási Hét utolsó bukaresti napján

iho.hu   ·   2024.09.23. 09:15

A Bukarest–Ilfov Közösségi Közlekedésfejlesztési Egyesület és partnerei szervezésében az I. Mihály király Parkból indulva nosztalgia-trolibuszozás várt az érdeklődőkre, az Északi pályaudvaron pedig a vasúti közlekedés a fenntartható mobilitásban betöltött lényeges szerepére hívták fel a figyelmet.