Újabb tender a GSM-R projekthez

MTI   ·   2013.05.10. 13:00

A GSM-R vasúti kommunikációs projekthez kapcsolódóan újabb közbeszerzési hirdetményt tett közzé a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. A NISZ Zrt. mint a GSM-R rendszer megvalósítója és a projekttel összefüggő támogatás kedvezményezettje május 7-én az uniós közbeszerzési hirdetmények oldalán (TED) közzétette a projekt második, "Optikai kábelhálózat szállítása" tárgyú, nyílt közbeszerzési eljárásról szóló hirdetményét.

A nyertes pályázónak 1091 kilométer nyomvonalhosszban, bázisállomások és állomásépületek átviteltechnikai helyiségeinek leágazásaihoz kell kiépítenie az optikai hálózatot. A hálózat szállítása optikai rendezők között telepített, mérési dokumentumokkal rendelkező kábelekre vonatkozik.

A nemzetközi vasúti forgalom átjárhatóságát, valamint a közlekedés nagyobb biztonságát és hatékonyságát megvalósító GSM-R projekt első pályázati kiírása 2012. december végén jelent meg. A NISZ Zrt. az idén március 4-én közölte, hogy a négy induló közül három pályázóval kezdi meg a tárgyalásokat a vasúti kommunikációs hálózat kiépítésére. Ezek a következők: a Kapsch CarrierCom Kft. és MVM Ovit Országos Villamostávvezeték Zrt. közös pályázóként, a Nokia Siemens Networks Kft., valamint a SELEX Electronic Systems S.p.A. és Huawei Technologies Híradástechnikai Kft. szintén közös pályázóként. A tárgyalásos eljárás lezárása után a nyertes pályázóval a tervek szerint 2013 első félévében kötik meg a szerződést.

Kapcsolódó hírek