Újdonságok a vasúti kommunikációban

iho/vasút   ·   2013.01.25. 19:45
00

A négy új, gigabites hálózatok kezelésére kifejlesztett, videót, LCD-t és vezeték nélküli LAN hozzáférési pontokat támogató Ethernet és Power-over-Ethernet (PoE) eszköz hozzájárul a nagyobb adatátvitelre képes vasúti fedélzeti kommunikációs hálózatok iránti egyre növekvő igény kielégítéséhez. Az új eszközök átfogó Ethernet switch és routing megoldásaival robusztus hálózati infrastruktúra hozható létre intelligens vonatok számára.

A rendkívül megbízható hálózatok kiépítésére és hosszú távú üzemeltetésre tervezett Viper sorozat túlteljesíti az elektronikus berendezésekre vonatkozó EN 50155 vasúti szabványt, amely nem csak az EMC követelményeket foglalja magába, hanem az ütés-, a vibráció-, valamint a kiterjesztett hőmérséklet- és páraállóságot is.

Az új Westermo Viper eszköz<br>(forrás: mepax.com)

A Viper-112-T3G három Gigabit Ethernet portot és kilenc szabvány Ethernet portot tartalmaz. A Viper 212-T3G ugyanazzal a port-konfigurációval rendelkezik, de kiegészítő routing képessége lehetővé teszi alhálózatok kapcsolódását és a hálózat teljesítményének javulását. A különösen a kamerák esetében hasznos PoE lehetővé teszi a készülékek számára, hogy a működésükhöz szükséges áramot az adathálózaton keresztül kapják, lehetővé téve az egyszerűbb kábelezést és a gyorsabb telepítést.

A magas szintű megbízhatóság mellett a switchek egydülálló funkcionalitása leegyszerűsíti a hálózattervezést, -szerelést és -karbantartást is. A Viper switchek IP hálózati szabványoknak messzemenően megfelelő WeOS operációs rendszere rugalmas hálózatok létrehozását teszi lehetővé. Az operációs rendszer képes minden vasúti kocsi helyzetének megváltozását, forgatását és csatlakozását észlelni, majd a változásokat a hálózaton kompenzálni manuális újrakonfigurálás nélkül.

Kapcsolódó hírek