Újra komppal Románia és Törökország között?

Biszak Ábel   ·   2014.03.20. 12:15
kicsi

Már az év elején elkezdődtek az egyeztetések és a tárgyalások a témával kapcsolatban, a végső szót kedden mondják ki. Ramona Mănescu volt közlekedési miniszter állítása szerint amennyiben sikerrel zárulnak az egyeztetések, az a román gazdaságra pozitívan hat – az idegenforgalom területén jobb eredmények várhatóak. Emellett Európa, Ázsia és a Közel-Kelet között egy új „híd” nyílhat, amely számos gazdasági és idegenforgalmi lehetőséget tár föl.

Constanţa kikötője </br> (Fotók forrása: portofconstantza.com)

Románia és Törökország között 2011 novemberében indult hajójárat egy török társaság üzemeltetésében, ám szűk egy év múlva, 2012 szeptemberében meg is szűnt. A beszüntetés oka az volt, hogy az akkori árak alapján magasabb volt a vízi szállítás Constanţáig és a közúti továbbítás Románián és Magyarországon keresztül, mintha Törökországból egyenesen az itáliai Triesztben kötnének ki a hajók, majd onnan közúton folytatnák útjukat Németország felé.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek