Újraindul a gemenci kisvasút

iho   ·   2013.07.18. 11:27

A Gemenc Zrt. július 22-től újra elindítja a Gemenci Állami Erdei Vasutat – olvasható a cég sajtóközleményében.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Duna áradása komoly károkat okozott a kisvasút vágányhálózatában és egyéb berendezéseiben. A kisvasút emiatt egy ideig csak egy nyolc kilométeres szakaszon, Pörböly és Malomtelelő állomások között közlekedik a nyári menetrend szerint, így hétköznap, hétvégén és ünnepnapon is.

További információ a Gemenc Zrt. honlapján oldalon olvasható.

Pörbölyre érkezett a kisvasút szerelvénye Malomtelelő felől<br>(fotó: Fritz Gergely)

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Földrengés helyett útkeresés a vasúti árufuvarozásban

T. Hámori Ferenc   ·   2024.02.19. 15:00

Két éve még „földrengést” vártak a vasúti áruszállításban érdekelt társaságok a vontatási energia árának drasztikus emelkedése miatt. Bár az áramár csökkent, a kargócégeket továbbra is foglalkoztatja a fuvardíj-kalkuláció tervezhetőségének kérdése, de még ennél is jobban az, hogy a honi vasút infrastruktúrájának állapota erősen kifogásolható, a lassújelek, a tengelyterhelés-korlátozások pedig nem előnyükre befolyásolják a társaságok működési eredményeit. 

Vasút Nagyvasút

Smart Train Lease GmbH: lízingeljünk regionális vonatokat!

iho/vasút   ·   2024.02.19. 11:00

Akkumulátoros, hidrogén és villamos motorvonatok bérlését ajánlja a Siemens új leányvállalata. A Smart Train Lease GmbH kezdetben Németországban kínálja ezt a bérleti modellt. Középtávon egész Európára tervezi a szolgáltatás kiterjesztését. Elsőnek Mireo Smartokat.