Ultramodern gyorskatamarán érkezett Budapestre

iho   ·   2019.11.25. 09:00
69tcl

Elérkezett a nagy nap: november 22-én, pénteken a Central Danube, a Wien Holdingés a Raiffeisenlandesbank Niederösterreich-Wien közös vállalatának Twin City Liner hajója reggel 9-kor felvonta a horgonyt és új partok felé hajózik. Először indult a teltházas gyorskatamarán Budapestre, a Duna-menti metropoliszba. Az indulásnál jelen volt Peter Hanke, Bécs város gazdasági és nemzetközi tanácsnoka, Kurt Gollowitzer, a Wien Holdingügyvezető igazgatója, valamint Gerd Krämer, Central Danube ügyvezető igazgatója – fogalmaz a bécsiek sajtóközleménye.

A Bécs és Budapest közti dunai útszakasz a két főváros közti összeköttetés legrégebbi formája. Az új Twin City Liner kerek hat óra alatt teszi meg az utat Bécsből Budapestre. Az utasokra nemcsak lenyűgöző szépségű természeti környezet vár ezen az útszakaszon, de egy ebéd és emlékfotó is a szolgáltatás része. A budapesti négy csillagos hotelben eltöltött két éjszakával együtt az út 350 euróba kerül. Az első budapesti kirándulásra a jegyek rekord gyorsasággal keltek el!

A TCL Budapesten (fotó: Vörös Attila)

A Central Danube 250 ülőhelyes Twin City Linere a Schwedenplatz/Wien City kikötőjéből naponta kétszer (szezonban akár háromszor) indul Bécsből Pozsonyba és érkezik ugyanide vissza már tizennegyedik éve. Eddig 1,8 millió utast szállítottak a cég első két, kisebb hajóján. Az új gyorskatamarán idén állt csatasorba, március óta már ezt a hajót használják a pozsonyi forgalomban. A hét és fél millió euróba kerülő hajó Angliában, a cowes-i Wight Shipyard hajógyárban készült az ausztrál Incat Crowther tervei alapján. A hajó csúcssebessége 70 kilométer per óra. Az utasok kétféle komfortfokozatból választhatnak, a fedélzeten wifi, usb-töltők és büfé is van.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek