USA: feloldották az országos repülési tilalmat

MTI/iho   ·   2023.01.11. 15:59

Az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal helyi idő szerint szerda reggel egy informatikai hiba miatt állította le az Egyesült Államok teljes légiforgalmát.

A hatóság közölte, hogy éjszaka történt meghibásodás a számítógépes rendszerben, amelyet a repülőgépek személyzete használ a biztonságos közlekedés érdekében. A légügyi felügyelet bejelentése szerint fokozatosan áll helyre a közlekedés az Egyesült Államokban, és egész nap további fennakadásokra és késésekre kell számítani a légiközlekedésben.

Keleti parti idő szerint reggel kilenckor mintegy 4600 késést regisztráltak, és további több száz járatot kellett törölni. Szerdán menetrend szerint több mint 21 ezer járatnak kellene felszállnia az amerikai repülőterekről. A Fehér Ház közlése szerint nincs jele annak, hogy kibertámadás érte volna az FAA rendszerét. Joe Biden elnök újságíróknak nyilatkozva közölte, hogy azonnali jelentést kér Pete Buttigieg közlekedési minisztertől a történtekről.

A biztonsági rendszer meghibásodásának pontos okát továbbra is vizsgálják. 2001. szeptember 11-i terrortámadás óta első alkalommal rendeltek el teljes repülési tilalmat az Egyesült Államokban.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek