Utazz és fényképezz szombaton a Zsuzsival!

iho/vasút   ·   2022.08.26. 15:00
zsuzsi_peter_miklos

Nyárbúcsúztató, oldtimer-járműveket is felsorakoztató fotós túrára jelentkezhetnek az érdeklődők, este pedig az Üvegtigrist tekinthetik meg Hármashegyalján, az erdei moziban.

Augusztus 27-én két programmal is búcsúztatja a nyarat az idén 140. életévébe lépő Zsuzsi Erdei Vasút. Délelőtt „Utazz és fényképezz!” szlogennel fotós túrára invitálják az érdeklődőket: a Ruyter utcai végállomásról 10 órakor induló vonattal útközben két állomáson (Erdészlak és Sámsoni úti megálló) is meg lehet majd állni fotózni. Este pedig újra megnyit az erdei mozi Hármashegyalján, ahol minden idők egyik legnépszerűbb magyar vígjátékát, az Üvegtigrist láthatják a nézők.

A Természet Házához érkezik, Béke Tóni oldtimerjármű-gyűjtő és Katona Attila veteránkerékpár-gyűjtő, akik különleges két- és négykerekűekkel lepik meg az utasokat. A régi járgányokat természetesen nemcsak megcsodálni, fotózni is lehet majd.

Ezúttal sem marad el az erdei túra: Kerekes Mihályné Gyöngyike néni, a Zsuzsi Kisvasútért Baráti Kör tagja vezetésével a Hármashegyi-kilátóhoz látogathatnak el a program résztvevői, akiket a történelmi vasútvonal után a Hármashegyi-erdőben is számos fotós téma várja majd.

A fotós túra menetrendje:

  • A vonat 10:00-kor fut ki a Ruyter utcai állomásról,
  • Debrecenbe pedig 14:00-kor indul vissza.

Szombat este is érdemes vonatra ülni, hiszen újra megnyitja kapuit a hármashegyi szabadtéri erdei mozi, ahol ezúttal a 2001-ben készült Üvegtigrist vetítik. A népszerű magyar vígjáték főbb szerepeiben olyan színészeket láthatunk, mint Rudolf Péter, Reviczky Gábor, Csuja Imre és Gáspár Sándor.

Menetrend és program az esti mozihoz:

  • A vonat 19:30-kor startol a Ruyter utcai állomásról,
  • Hármashegyaljára 20:30-kor érkezik meg,
  • a film vetítése 20:45-kor kezdődik,
  • a vonat pedig 22:45-kor indul vissza Debrecenbe.

A vonat a két végállomás között csak a Hétvezér megállóhelyen áll meg, az utasok csak ezen a három helyen tudnak fel- és leszállni, más állomásokon és megállóhelyeken nem!

A nyár hátralévő napjait is érdemes még kihasználni egy kis kiruccanásra. A Zsuzsi Erdei Vasút járatai augusztus végéig kedden, csütörtökön és pénteken

  • a Ruyter utcai állomásról 8:30-kor, 11:15-kor és 14:15-kor indulnak Hármashegyaljára,
  • Hármashegyaljáról pedig 10:00-kor, 13:00-kor és 15:30-kor térnek vissza.

Hétvége és ünnepnap pedig

  • 8:30-kor, 11:15-kor és 15:00-kor hagyják el a Ruyter utcai állomást,
  • Hármashegyaljáról pedig 10:00-kor, 13:30-kor és 16:45-kor indulnak vissza Debrecenbe.

További információ a Zsuzsi Erdei Vasút programjairól, menetrendjéről és viteldíjairól: https://zsuzsivasut.hu

(Nyitóképünk forrása: Zsuzsi Erdei Vasút, fotó: Péter Miklós)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek