Utazzon a Gyermekvasúton, majd a jegyével nézze meg a modellvasút-kiállítás Hűvösvölgyben!

iho/vasút   ·   2023.09.15. 20:35
01_gyvasut_modell

A budapesti Gyermekvasút kisvasutazással egybekötött hétvégi programra hívja a családokat és a kisvasút-barátokat. Hűvösvölgyben szombaton és vasárnap kifejezetten keskeny-nyomközű járműveket felsorakoztató modellvasút-kiállítás lesz, amire a belépő csupán egy aznapra érvényes, utazásra is felhasználható gyermekvasúti vonatjegy.

Ezen a hétvégén nemcsak kirándulással érdemes összekötni a gyermekvasutazást, más program is fogadja a családokat. A valódi vonatokon kívül a hűvösvölgyi Gyermekvasutas tábor csarnokában keskeny-nyomközű vasútmodellek kelnek életre és járják a H0e méretarányú pályákat a terepasztalokon, valamint láthatóak lesznek kifejezetten gyermekvasúti mozdonyok és kocsik modelljei is, és a jellemző járművek Lego-bemutatón is felsorakoznak. A hűvösvölgyi vasútmodell-kiállítás szombaton és vasárnap 10-től 16 óráig tart nyitva, a belépéshez mindössze egy aznapra érvényes gyermekvasúti vonatjegy szükséges, ami akár a kiállítás bejáratánál is megvásárolható.

A hétvégén a hagyományos vonatok Hűvösvölgy és Széchenyihegy között 40–50 percenként közlekednek, és irányonként naponta kétszer gőzvontatású nosztalgiavonatok is indulnak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek