Utolsó felhívás egy adriai utazásra

iho/vasút   ·   2023.09.02. 10:30
adria_intercity

Az Adria intercity fedélzetén szeptember végéig, az utószezonban is kedvező áron lehet eljutni a horvát tengerpartra. 

Már augusztusban meghaladta a Splitbe induló Adria intercityvel utazók száma a tavalyi év eredményét, és szintén nagy népszerűség övezte a Rijekába, valamint Koperbe közlekedő Retró Istria expresszt is. Az Adriára augusztus végéig már több mint 12 ezer utas vásárolta meg jegyét a járatra a tengerpart eléréséhez.

Ez már jelentősen több mint tavaly az egész szezonban volt, a két évvel ezelőtti – a pandémia miatti korlátozások, bizonytalanságok következtében lecsökkent – utazásszámnak pedig a kétszeresét is meghaladja. Az utasok kétharmada már a tavaszi elővételes időszakban megvásárolta a jegyét. Ezt nagyban segítette az online jegyváltási lehetőség is: az idei szezonban már az utazók fele foglalta le ilyen módon a helyét az utazáshoz.

A Lonley Planet által Európa tíz legszebb vasúti útvonala közé tavaly beválogatott nemzetközi járat közlekedése nem áll le a nyár végével. Az idei évben a főszezon után is, szeptember 27-ig indul Budapestről minden kedden, pénteken és vasárnap, míg Splitből hétfőn, szerdán és szombaton. A Keleti pályaudvarról 18:45-kor gördül ki, és a pihentető éjszakai utazás után 9:44-re érkezik az Adriai-tenger partján fekvő Splitbe. Visszafelé 17:55-kor indul Splitből, Budapestre másnap 9:35-re érkezik. Az IC-re Budapesten (Keleti pályaudvar és Budapest-Kelenföld) kívül Székesfehérváron, Siófokon, Fonyódon, Balatonszentgyörgyön, Nagykanizsán és Gyékényesen lehet felszállni, illetve hazafelé leszállni. A vonatban a magyar vasút egyik legelegánsabb étkezőkocsija közlekedik, amelyet akár belföldi utazás keretében is érdemes felkeresni.

Aki idén még nem utazott a tengerhez, akár csak egyetlen, napközbeni látogatással is bepótolhatja lemaradását. Szeptember végén még kedvező árú jeggyel juthatnak el az Adriai-tenger partjára az utazni vágyók.

Részletes információk az Adria IC közlekedésével kapcsolatban: www.mavcsoport.hu/adria

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek