Utolsó útjára indul MO-Ilona

Béres Márton   ·   2014.11.17. 07:55
mo-ilona_indul0

Amint arról szombat esti cikkünkben beszámoltunk, MO-Ilonát Kassára szállítják. Ahhoz, hogy a minden problémát kiküszöböljenek, már a hétvégén megkezdték az előkészületeket. Közúton csak a géptörzs jut el Kassára, ezért le kellett róla választani a szárnyait. A munkálatokat szlovák szakemberek végezték a Légiközlekedési Kulturális Központ munkatársainak koordinálásával. A konvoj ma este nyolckor indul.

Az 1-es számú főúton haladva Győr irányából már távolról hatalmas darugémek látszódtak. Az Abda melletti volt Elvis Park határához érve két hatalmas emelőjármű fogadott: mint később elmondták, a kisebb kék színű jármű a szárny emeléséhez, a nagyobb sárga pedig a géptörzs stabilan tartásához, illetve mozgatásához szükséges. A repülő jobb szárnyát vasárnap délelőtt már leválasztották. A képre kattintva galéria nyílik (a szerző felvételei)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek