Vaklárma mosdóval és F-16-osokkal

MTI   ·   2011.09.12. 08:40

Utasok a mosdóban: vadászgépek hozták le az amerikai utasszállítókat

F-16-os vadászgépek kíséretében szállt le két utasszállító repülőgép helyi idő szerint vasárnap délután az Egyesült Államokban, miután két belföldi járaton két, illetve három utas szokatlanul hosszú időt töltött a fedélzeti mosdóban.

Az egyik gép, egy Airbus A318-as – a Frontier Airlines légitársaság 623-as számú járata – San Diegóból repült Denver érintésével Detroitba száztizenhat utassal a fedélzetén.

A repülőgép F-16-os vadászgépek kíséretében érkezett a detroiti repülőtérre, miután a személyzet jelezte, hogy két utas szokatlanul hosszú időt tölt a mosdóban. A gép a termináltól messzebb, egy félreeső helyre gurult, a rendőrség három utast őrizetbe vett. A repülőgépet és az összes csomagot átvizsgálták, semmit sem találtak.

F-16-os vadászgépek kíséretében landolt az American Airlines 034-es számú, Los Angeles-New York járata is vasárnap a keleti parti metropolis John F. Kennedyről elnevezett repülőterén. Hírek szerint három utas gyanúsan hosszú ideig tartózkodott a Boeing 767-es repülőgép mosdójában. A légitársaság közlése szerint vaklárma volt, de hivatalos tájékoztatást egyelőre nem adtak.

A 2001. szeptember 11-i terrortámadások évfordulóján fokozott biztonsági intézkedéseket léptettek érvénybe az amerikai hatóságok, miután a hivatalos közlés szerint "hihető, konkrét, de meg nem erősített" terrorfenyegetésről szereztek tudomást.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.