Valamit valamiért: késő járatok, nagyobb biztonság?

MTI/iho   ·   2017.08.01. 11:15
paris-orly0

A szervezet közleménye szerint a probléma a nyári csúcsidőszakban okozza a legnagyobb gondot, Madridból, Mallorcáról, Lisszabonból, Lyonból, Párizs-Orly repülőteréről, Milánóból és Brüsszelből is több száz méter hosszú sorokat jelentettek, sokan emiatt lekésték a gépüket úgy is, hogy a járatok az egy évvel korábbihoz képest 300 százalékkal többet késtek.

Orly „tud” zsúfolt is lenni...

Az Airlines for Europe szerint ezért a szigorított schengeni határellenőrzés, illetve az alacsony létszámú ellenőr okozza a problémát, mivel ezek a tényezők a légitársaságokon, utasokon, repülőtéren kívül esnek, ezért az tagállamoknak kell a felelősséget vállalnia a jelenségért.

Mint kifejtették, az új szabályok szerint a hatóságoknak mélyebb vizsgálatnak kell alávetniük a schengeni zónába érkező utasokat, és egyeztetni kell adataikat a schengeni információs rendszerben lévőkkel. Ez hosszabb ideig tart és jóval több ellenőrre lenne szükség, hogy gördülékeny maradjon az ellenőrzési folyamat – olvasható a közleményben.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.