Válaszd a legmegfelelőbb fogaslécet elektromos kapudhoz!

iho   ·   2020.04.10. 09:14

(x)

A modern és rohanó világunkban a kényelem kifejezetten fontos tényező különböző termékek megvásárlásakor. Annak érdekében, hogy az ember időt és energiát spóroljon, hatalmas összegeket képes kifizetni. Azonban vásárláskor tisztában kell lenni a termék minőségbeli jellemzőivel, és tényleg az igényeidnek legmegfelelőbbet érdemes választani annak érdekében, hogy sokáig szolgálatodban álljon.

Nincs ez másképp az elektromos kapukkal sem. Számos jellemzője megkönnyíti az emberek mindennapjait, mivel nincs szükség arra, hogy otthonodat elhagyva kiszállj az autódból kinyitni a kaput, majd kiállást követően újból elhagyd járművedet ahhoz, hogy bezárd azt. Mindemellett rossz időjárási viszonyok esetében sem kell összepiszkolnod ruhádat vagy összekócolnod frizurádat. Minden zökkenőmentesen mehet. Azonban ehhez körültekintőnek és alaposnak kell lenni vásárláskor, mivel csak így biztosíthatsz hosszú életet elektromos szerkezetednek és alkatrészeinek.

A fogaslécek elhelyezkedése és működése

A meglévő hely méretétől függően és a kapu nyitódása alapján különböző kaputípusok léteznek. Ilyen lehet a toló- vagy úszókapu egyaránt. A tolókapu, más néven gördülő kapu egy talajon lévő sínen fut, amely helytakarékosság szempontjából igen előnyös. Az úszókapu a tolókapu egyik fajtája, amely nem rendelkezik talajszinten lefektetett sínnel, így szinte úszik a levegőben. Azonban legyen bármely jellegű a kapu, hatékony nyitódásához fogaslécekre van szükség.


Működését tekintve nagyobb tömeggel rendelkező kapu nyitódását teszi lehetővé úgy, hogy a motor egy fogaskerék-csigakerék áttételén keresztül megforgajtha a kihajtótengelyt, amelynek a végén fogakerekek helyezkednek el kapcsolódva a fogaslécekhez. Így képes a mozgatóerő átadására.

Milyen fogaslécek léteznek?

A fogasléceknek különböző fajtái ismertek. A legközkedveltebb és legelterjedtebb a fém fogasléc, de emellett gyakran találkozhatsz fémszálas erősítésű üvegszálas, azaz műanyag fogaslécekkel egyaránt. A két típus közötti különbséget a strapabíró mivolta és az élettartama adja. Míg a fém fogasléc sokkal tovább bírja, nagyobb a terhelhetősége a kapu méretét és súlyát tekintve, egyben intenzívebb használatot is biztosít. Addig a műanyag fogaslécek működése sokkal gördülékenyebb, simább és halkabb. Az időjárás változékonyságát megfelelő kezelés mellett jól tűrik.

Amennyiben te is szeretnél igényeidnek megfelelő elektromos kaput találni a legideálisabb fogasléccel, vagy csak szeretnéd lecserélni elnyűtt alkatrészét, akkor keresd fel a netker8.hu weboldalát, ahol számos termék közül válogathatsz a kapu jellegétől függően.

Kapcsolódó hírek