Valentin Expressz a Gyermekvasúton

iho.hu   ·   2023.02.01. 03:00
Asztal2

Más kisvasutakon már többéves hagyomány, hogy a szerelmesek napján különleges vonatok is járnak, de a Gyermekvasúton csak idén indulnak először Bálint-napi különvonatok. 

Február 14-e az évnek azon kivételes napja, amikor a figyelmünket a párunkra és a kapcsolatunk megünneplésére fordítjuk. A férfiak már hetekkel korábban azon gondolkodnak, hogy mivel nyűgözzék le kedvesüket. A helyzetük megkönnyítése érdekében a MÁV Széchenyi-hegyi Gyermekvasút különleges utazásra hívja a szerelmespárokat Valentin-nap alkalmából. A kisvonatok általában csak napközben kanyarognak a Budai-hegység öreg fái között, de idén először Bálint-nap estéjén sötétedés után is útnak indul két járat a hűvösvölgyi végállomásról. A „Valentin Expressz” program lényegében egy gördülő éttermet jelent a zsúfolt város zajától távol.

A Gyermekvasút számos különlegességet tartogat az odalátogatóknak. Például ez a világ leghosszabb olyan vasútvonala, amelyen a forgalmi és kereskedelmi szolgálatot gyermekek látják el. Magyarország többi kisvasútjával szemben a Gyermekvasút a téli időszakban is várja utasait, ráadásul hétvégente nemcsak dízelmozdonyokkal, hanem a minden korosztályt lenyűgöző gőzmozdonyos nosztalgiavonataival is. A Valentin Expressz viszont a megszokott járatokhoz képest más lesz. A különvonat szerelvényét a ritka alkalmakra szánt szalonkocsikból állítják össze, amelyek belső tere alkalomhoz illő romantikus hangulatba öltözik.

A Valentin Expressz vonatok február 14-én 17 és 19 órakor indulnak másfél órás útjukra. A program kezdetén minden szerelmespárról közös fénykép készül. A vonat zakatolását a résztvevők először koccintással törhetik meg. A patkó alakú alagúton való áthaladás után pedig következhet az utazás fénypontja, azaz az előre kiválasztott ünnepi vacsora elfogyasztása a szalonkocsiban. Visszaútban a vonat néhány percre a nevezetes panorámaívben is megáll, hogy a desszert mellett legyen lehetőség gyönyörködni a festői Budapest esti fényeiben. A különleges utazás legszebb pillanatairól útközben és a hűvösvölgyi indulás előtt is fotók készülnek, hogy örök emlék legyen a kisvasúton töltött Valentin-nap. Az évek során pedig majd kiderül, tényleg varázslattal bírt-e a patkó alakú alagútban tett fogadalom, és tényleg a boldogság kapujába vitte-e a vonat a szerelmeseket – hiszen a hiedelem szerint Bálint-napon átadott patkó alakú ajándékoktól a párkapcsolatok megerősödését lehet várni.

 A különleges járatok kizárólag elővételben váltott jegyekkel vehetők igénybe, a részleteket itt találják.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.