Van, hogy Tapolcán nem a Nohabra kíváncsiak...

iho/közút   ·   2016.05.08. 11:15
tapolca_ikarus0
  • Miért nem volt eddig?
  • Miért van már vége?

Szombaton tíz órától Tapolcán a többség azt sem tudta, vannak vasúti sínek is a világon. Szebbnél szebb Ikarusok jöttek nemcsak hazánkból, hanem külföldről is, hogy megmutassák magukat az I. Nemzetközi Ikarus Találkozón.

Kiállítótér Tapolcán. A gumikerék szombaton „legyőzte” a vaskereket. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: MTI/Máthé Zoltán)

Az ehhez hasonló különféle találkozókon megszokott legfőbb műsorszám – körbefotózzuk a járművet, fölszállunk rá, „vezetjük” – mellett lehetőség volt valóban kipróbálni a régi Ikarusokat. Előbb a városban köröztek, érintve a vasútállomást, a buszállomást és a Tavas-barlangot, majd a Káli-medencében tettek egy negyvenöt kilométeres túrát.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek