Vármegye- és országbérletek már a jegypénztáraknál és az automatákból is!

iho/vasút   ·   2023.04.28. 18:25
orszagberlet_illusztracio_202304

A végéhez ért a visszaszámlálás, május elsejétől, hétfőtől már utazhatunk is az új bérlettípusokkal.  

Immár a MÁV-Start csaknem 960 jegyértékesítő pontján, mintegy 480-480 jegypénztárnál és automatából, továbbá a Volánbusz 150 pénztárában tette elérhetővé a vármegye- és országbérleteket a MÁV-Volán-csoport. A MÁV-Sart a személyes ügyfélszolgálatain is várja az új bérlettermékek iránt érdeklődőket: Budapesten két helyen, a Keleti és a Déli pályaudvaron, továbbá Békéscsabán, Debrecenben, Győrött, Miskolcon, Pécsett, Nyíregyházán, Szegeden, Székesfehérváron és Szolnokon. 

Május 1-jétől tovább bővül majd az értékesítési helyek száma. Aznaptól a Volánbusz helyközi járatainak fedélzetén az autóbuszvezetőktől is megvehető az új bérlettermék. A BKK is ekkortól kezdi meg a Pest vármegye- és az országbérlet árusítását az értékesítési pontjain.

A május 1-jétől használható díjtermékek értékesítése április 24-én startolt el a MÁV applikációban, a legkényelmesebb, sorban állás nélküli vásárlás miatt ennek igénybevételét javasolja a közlekedési társaság. Sokan éltek már ezzel a lehetőséggel: az elővételi online árusítás elindítása óta péntek délig több mint 9200 újfajta bérletet vásároltak. Ebből 6300 feletti a vármegyebérlet; a legtöbbet, 1450-et Pest vármegyére váltották. Az eladási toplistán Borsod-Abaúj-Zemplén és Győr-Moson-Sopron vármegye követi.

Az eddigi számok alapján egyébként a kedvezményes országbérlet a legnépszerűbb, eddig mintegy 2300 kelt el. Ezek a bérletszámok azért is figyelemre méltók, mert az új vármegye- és országbérleteket csak a hosszú hétvége utolsó napjától, május elsejétől lehet majd használni, így valódi rohamra május első munkanapjaiban számítanak a szakértők. A teljes árú, harminc napos vármegyebérletek 9450, az országbérletek 18900 forintba kerülnek. A nappali és esti tagozatos tanulók, hat év feletti óvodások, fogyatékkal élők kilencven százalékos kedvezménnyel – 945, illetve 1890 forintért – jutnak hozzá.

A MÁV-Volán-csoport arra kéri utasait, hogy böngésszék az orszagberlet.hu weboldalt, ezáltal felkészültebben dönthetnek, illetve a MÁV appban, a pénztáraknál, automatáknál, a buszok fedélzetén is egyszerűbbé, gyorsabbá válik a bérletvásárlás.

A MÁV-START pénztárainak nyitvatartási ideje az állomáskeresőben érhető el: Jegypénztárak, vasútállomások.

A bérletek könnyebb megvásárlása érdekében a vármegyeszékhelyi nagy forgalmat bonyolító Volánbusz-pénztárak május 1-jén, ünnepnapon nyitva lesznek, állnak az utasok és a bérletvásárlók rendelkezésére. Az április 29. és május 1. közötti időszakra vonatkozóan a nyitvatartási idők itt érhetők el: Pénztáraink nyitvatartási ideje a május 1-jei időszakban.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek