Vasút: viharkárok, gázolás

iho/vasút   ·   2011.12.08. 17:29

A Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs vasútvonalon átlagosan 15-20 perces késések várhatóak, mert Kelenföld és Háros között egy próbavonat ismeretlen személyt gázolt. A balesetet követő rendőrségi helyszínelés végéig – várhatóan 19 óra 30 percig – az említett szakaszon csak egy vágányon közlekednek a vonatok - hangzik a MÁV közleménye.

Több vasútvonalon csökkentek már a viharos szél okozta károk miatti fennakadások, egyedül a Budapest–Kelebia vonalon nőttek a késések. Az említett vonalon akár 60-90 perccel hosszabb menetidővel közlekednek járataink, mert a szélsőséges időjárás miatt Budapest és Kunszentmiklós-Tass között csak 60 kilométeres óránkénti sebességgel közlekedhetnek a vonatok.

A MÁV szakemberei az ország egész területén folyamatosan számolják fel a viharkárokat. Az okozott késésekért és kellemetlenségekért utasaink megértését kérjük, türelmüket köszönjük - hangzik a vasúttársaság közleménye.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.