Vasút: viharkárok, gázolás

iho/vasút   ·   2011.12.08. 16:29

A Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs vasútvonalon átlagosan 15-20 perces késések várhatóak, mert Kelenföld és Háros között egy próbavonat ismeretlen személyt gázolt. A balesetet követő rendőrségi helyszínelés végéig – várhatóan 19 óra 30 percig – az említett szakaszon csak egy vágányon közlekednek a vonatok - hangzik a MÁV közleménye.

Több vasútvonalon csökkentek már a viharos szél okozta károk miatti fennakadások, egyedül a Budapest–Kelebia vonalon nőttek a késések. Az említett vonalon akár 60-90 perccel hosszabb menetidővel közlekednek járataink, mert a szélsőséges időjárás miatt Budapest és Kunszentmiklós-Tass között csak 60 kilométeres óránkénti sebességgel közlekedhetnek a vonatok.

A MÁV szakemberei az ország egész területén folyamatosan számolják fel a viharkárokat. Az okozott késésekért és kellemetlenségekért utasaink megértését kérjük, türelmüket köszönjük - hangzik a vasúttársaság közleménye.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Projektvégi pont a hegyesi oldalban, holmi zavartatással

T. Hámori Ferenc   ·   2023.12.10. 14:35

Ma hajnalban – némi kivétellel – ismét mennyiségi korlátozás nélkül elindultak a vonatok hazánk egyik legfontosabb, 1-es számú Budapest–Hegyeshalom–Rajka vasúti fővonalán. Megnéztük, milyen három hónap elteltével ismét vonatozni az ÉKM szerelemprojekt Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszán. Vörös Attila képriportja.