Vasutasünnep a Karolina-iskolában és a szegedi fűtőházban

iho/vasút   ·   2015.06.21. 19:00
boboklub0

A Bobo klub minden bevetett, mindent megmutatott a Karolina-iskolában: Balástya állomását, Borsodvár Bokros modulját, Kiss Árpád, Karos Kálmán remekjeit.

Jászboldogháza-Jánoshida állomás Kiss Árpád TT méretarányú terepasztalán. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: Prohászka Csaba)

De nemcsak ott és nemcsak a Bobo klub terepasztalait lehetett megcsodálni. Ahogy a szeged.hu írta tudósításában a körfűtőházban, „lehetett hajtányozni, dízelmozdonyt vezetni, a fűtőházi fordítókorong gyakorlatilag körhintaként forgott körbe-körbe. (…) Meg lehetett azt is nézni, hogyan és meddig csupaszítanak le egy villamos mozdonyt ahhoz, hogy aztán teljesen fölújítsák, kiállították a mozdonyok különböző kiszerelt főgépcsoportjait, turbóit, légsűrítőit. A fűtőház önkéntes tárlatvezetői, a vasutasok mindegyikről készségesen, örömmel mondták el, mire való, körülbelül hogyan működik.”

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek