Vége a hóakadályoknak!

Tripolszki Dalibor   ·   2014.02.09. 11:05
00

Keményen meg kellett küzdeni a téli áldással az elmúlt napokban. A vasúti közlekedés hosszú ideig szünetelt, közösségi portálok hírei szerint még Dél-Magyarországon is készenlétben állt két hóekés Szergej, hogy alkalomadtán kisegítsék a szomszédot. Az import orosz nagyvas helyett végül saját amerikaival oldotta meg a Szerb Vasút a helyzetet, két Kennedy is törte az eljegesedett havat Topolya és Szabadka között, de kézi munkaerővel is jelentősen be kellett segíteni.

A Nagy Fehérség Topolya és Szabadka között<br>A képre kattintva galéria nyíilk<br>(forrás: a szerző, a Szerbiai Vasútforgalmi Vállalat felvételei)

Február 6-án tervezték felszabadítani a Szabadka és Zenta közötti szakaszt. A vonal Bogaras és Felsőhegy közötti részén két bevágást szinte teljesen betemetett a hó, olyannyira, hogy még a hóeke sem tudott megbirkózni vele. A megoldás egy pőrekocsin érkezett, árokásó munkagép formájában. A gép kezelője, ügyes fickó volt, körülbelül öt óra alatt végzett a feladattal, jelentősen belenyúlva az éjszakába is.

Dolgozik a markoló a Zenta–Szabadka szakaszon<br>(a szerző felvétele)

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek