Velünk most mindent megtudhat a zöldkagyló hatásairól!

iho   ·   2020.06.06. 11:02

Mit rejt a zöldkagyló?

Képes csökkenteni az ízületi fájdalmakat, mivel egyrészt vitaminok, ásványi anyagok és természetes gyulladáscsökkentők forrása, másrészt MPS (mukopoliszacharidok) tartalmának köszönhetően hatékonyan támogatja a sejtek növekedését, az ízületi folyadék termelődését, és javítja a porc és kötőszövetek állapotát.

Gyulladáscsökkentő hatása az Omega-3 zsírsav, a metil-szulfonil-metán és a glükozamintartalmából ered, és ezen hatása alkalmassá teszi az ízületi gyulladások kezelésére.

Antioxidánsainak hála, a szabadgyökök ellen is remekül használható. Ezek az antioxidánsok a C- és E-vitamin és olyan ásványi anyagok, valamint nyomelemek, mint a cink és a mangán.

Gyomorbántalmak kezelésére is remek, hiszen gyulladáscsökkentő tulajdonsága jól hasznosítható.

Talán hihetetlenül hangzik, de kutatások bizonyítják, hogy asztma ellen is hatásos. A kísérletben résztvevők napközbeni zihálása jelentősen csökkent.


Hogyan szedhető?

A 18 és 50 közöttiek megelőzésre használhatják a zöldkagyló kapszulát, egyrészt antioxidáns, másrészt glükozamintartalma miatt, amely segíti az ízületek és porcok épségének megőrzését, és gyulladáscsökkentő hatása révén hozzájárul a gyors regenerálódáshoz, például sportsérülések után.

A Mannavitánál kapható ARTHRO4 30 napos ízületjavító kúraként alkalmazható esetükben, napi 2x2 kapszula szedésével, amely igény esetén évi 3-4 alkalommal végezhető. Hosszabb regenerálódás esetén a 60 napos intenzív regenerálókúra javasolt napi 2x3 kapszulával. A 90 napos kúra a NORMÁL termékből napi 2x2 kapszulával pedig a szintén a megelőzést segíti.

Az 50 év felettiek számára az ízületek és porcok védelme az elsődleges, nekik a 80 napos megelőző kúra javasolható, melynek keretében napi 1x3 kapszulát érdemes szedni, és ezt a terápiát évente 3-4 alkalommal lehet ismételni. Továbbá a 90 napos reumaellenes program mellett is lehet dönteni, amely során napi 2x2 kapszula bevitele ajánlott.

Lényeges a zöldkagyló kapszula esetében, hogy ha bármilyen kagylótartalmú élelmiszerre valaha mutatott allergiás tüneteket, úgy legyen körültekintő ezen termék esetén is, és amint bármilyen tünetet észlel, hagyja abba a szedését!

Az aktív életmód a jó életminőség alapja, tegyen érte mindennap!

(x)

Kapcsolódó hírek