Vezetőváltás a Floydnál

iho   ·   2013.03.05. 12:10

Távozott a Floydtól, és egyes értesülések szerint hamarosan tulajdonrészétől is megválik a vasúttársaság korábbi vezérigazgatója, Bogdán András. Helyére a Schenker korábbi vezetője, Kovács Ferenc Péter érkezett. A vezetőváltás más személyek cseréjével is jár a Floydnál.

Azt egyelőre nem tudni, hogy kinek a helyére érkezik a MÁV-Trakció Zrt. korábbi vezérigazgató-helyettese, azt azonban több forrás is megerősítette, hogy Márton Ferenc a Floydhoz szerződött. Hogy a korábbi MÁV-vezérnek mi lesz a feladata a magáncégnél, azt ma még csak találgatni lehet, de feltehetőleg a mozdonyok és a mozdonyszemélyzet felügyelete, vasútbiztonsági kérdések kerülnek majd hozzá.

Győrszentiván és a gönyűi kikötő közti vágányon halad vasútbarátok különvonatával a Floyd első angol nagydízele<br>(fotó: iho)

A fekete-rózsaszín cég egyébként a többségi tulajdonos Eurogate logóját és piros-kék színtervét is átvette, derül ki a cég weblapjáról. De ez – egyesek örömére, mások bánatára – egyelőre nem jár majd a mozdonyok átfényezésével.

És miközben a cég átalakuláson megy keresztül, szép csendben a végéhez közeledik a Floyd által indított, és a Komplex Trening által szervezett mozdonyvezetői tanfolyam.

Kapcsolódó hírek