Villamos helyett busszal: felújítások szerte a fővárosban

iho.hu   ·   2023.07.13. 17:45
14_

A hűvösvölgyi vonalon nyár végéig zajló munkálatok mellett a következő napokban, hetekben több fővárosi villamosvonalat is érintenek különböző forgalmi változások, felújítások.

Hétvégén zebrát festenek

Gyalogátkelőhelyet alakítanak ki a Kőris utcánál és a Nagyvárad térnél, ezért július 14-én, péntek hajnaltól július 16., vasárnap estig a 23-as és a 24-es villamosok helyett a Keleti pályaudvar M és a Közvágóhíd H között közlekedő 24-es pótlóbusszal utazhatnak, illetve a megszokottnál gyakrabban jár majd a 2-es villamos a Közvágóhíd H és a Jászai Mari tér között.

A pótlóbuszok a villamosmegállókban, illetve az azok közelében kijelölt buszmegállókban állnak meg, a Keleti pályaudvarnál a 30-as autóbusz-család mögött, a Közvágóhídnál a 224-es autóbusz Boráros tér irányú megállóhelyén lehet felszállni.

Egy héten át az 1-es villamos vonalán dolgoznak

Több helyen is felújítják a vágányokat az 1-es villamos vonalán, ezért július 15-től 21-ig a Puskás Ferenc Stadion és a Népliget között a villamosok helyett pótlóbuszok közlekednek. A munkálatok miatt ebben az időszakban az 1-es villamos megosztva, a Bécsi út / Vörösvári út és Puskás Ferenc Stadion M, illetve a Népliget M és Kelenföld vasútállomás M között közlekedik, a Puskás Ferenc Stadion M és a Népliget között az 1-es pótlóbusszal lehet utazni, mely az éjszakai 901-es autóbusz megállóiban áll meg. A felújítás ideje alatt az 1A villamos nem jár.

A Kerepesi út és az Üllői út között a pótlóbuszok gördülékeny haladását buszsáv is segíti, így a Hungária körúton, illetve a Könyves Kálmán körúton korlátozásokra és lassabb haladásra kell számítania az autóval közlekedőknek.

Kelenföld térségéből Újpestre, illetve a Göncz Árpád városközpont környékére történő utazások esetében az M4-es és az M3-as metrót, a Puskás Ferenc Stadion térségébe, illetve Zugló felé az M4-es és M2-es metrót, Észak-Pest felől Dél-Pest felé az M3-as metró igénybevételét javasolja a BKK.

A felújításokra azért van szükség, hogy a jövőben is problémamentesen tudjanak közlekedni a járművek az egyik legforgalmasabb villamosvonalon.

Hosszabb idejű munka: három héten át villamospótlás Újpesten

Több helyen is felújítják a vágányokat, ezért július 15-étől augusztus 6-áig változik a 12-es és a 14-es villamosok közlekedése.

Július 15-étől 28-áig, illetve július 31-étől augusztus 4-éig:

  • a 12-es villamos nem közlekedik, helyette Újpest-központ M (Munkásotthon utca) és Rákospalota, Kossuth utca között a 12-es pótlóbusszal lehet utazni;
  • a 14-es villamos csak a Lehel tér M és Újpest-központ M között közlekedik, Újpest központ M (Munkásotthon utca) és Káposztásmegyer, Mogyoródi-patak között a 14-es pótlóbusszal lehet utazni.

Július 29-én és 30-án, valamint augusztus 5-én és 6-án:

  • a 12-es villamos nem közlekedik, helyette a 12-es pótlóbusz a Gyöngyösi utca és Rákospalota, Kossuth utca között közlekedik;
  • a 14-es villamos csak a Lehel tér M és Angyalföld vasútállomás között közlekedik, a Gyöngyösi utca és Káposztásmegyer, Mogyoródi-patak között a 14-es pótlóbusszal lehet utazni.

Káposztásmegyerről a belváros felé alternatív utazási lehetőséget biztosít a 20E és a 30-as autóbusz-család, valamint hétköznapokon a 122E autóbusszal is elérhető az M3-as metró.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek