Villamosnap Budapesten

iho   ·   2013.09.30. 20:00
CSC_0038

Ötödik alkalommal rendezték meg a fővárosi ünnepet, a megszokott kamaraerdei helyszín helyett ezúttal a budafoki kocsiszínnél. A hétköznapokon a kívülállóktól elzárt területen minden Budapestre jellemző villamost megtekinthettek az érdeklődők, bejuthattak a vezetőfülkéikbe is. Testközelbe kerülhettek a csak üzemi célokra használt „Hómuki”-val is, amellyel telente a behavazott vágányok hóeltakarítását végzik. A Nagy-Britanniát is megjárt 2576-2577 újra látható volt, bár a Rákospalota Kossuth utca–Fóti út (10A) viszonylat, ahol utolsó éveiben szolgált, ma már csak emlék (homloktáblája őrzi még az újpesti hangulatot).

Budapest legelterjedtebb típusai, bal szélen a közforgalomból már kivont UV-val<br>A képre kattintva galéria nyílik

Újbuda-központ és Budafok kocsiszín megállóhelyek között nosztalgiavillamosok közlekedtek: többek között a 611-es pályaszámú favázas villamos, és a hetvenes évek hangulatát idéző, a közelmúltban felújított 2624-es. A Debrecenből érkezett 492-es számú Bengáli visszatérő vendégnek számított Budapesten, ahol fénykorában a 60-as és néha a 68-as vonalon rótta a kilométereket – 1233-as pályaszámmal. És újra forgalomban volt a századfordulós évekből az 1074-es, amelyet 1991 óta a gyártáskorihoz hasonló állapotban csodálhatnak a villamosok szerelmesei.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek