Viszlát, Egyesült Államok?

iho/repülés   ·   2018.04.21. 13:45
aeroflot_jarattorles0

Az ok: a roppant hosszadalmasra, ma már átlagosan 250 napra nyúló vízumigénylési folyamat. Ez a gyakorlatban a minisztérium szerint értelmetlenné teszi a járatok létét, hiszen az orosz légitársaság is egyre komolyabb problémákba ütközik a repülőgépek személyzetének munkavégzéséhez, s persze az amerikai leszálláshoz szükséges vízumok meghosszabbításakor, illetve a járatokra újonnan kerülő pilóták, utaskísérők vízumának beszerzésénél.

A problémán természetesen tovább fog nehezíteni a jelenlegi diplomáciai háborúskodás. Ennek során további hatvan személyt utasítottak ki az Oroszországban dolgozó amerikai diplomáciai képviselet állományából és bezárják a szentpétervári konzulátust is.

Az orosz állami légitársaság jelenleg naponta háromszor repül Seremetyevóból New Yorkba, egyszer Los Angelesbe, hetente ötször Miamiba és egyszer a washingtoni Dulles repülőterére. Az amerikai „légihídhoz” az Airbus A330-243-as és a nagyobb befogadóképességű -343-as típust, illetve a Boeing 777-3M0/ER gépet használják. Érdemes megjegyezni, csak az Aeroflot kínál közvetlen, leszállás nélküli kapcsolatot az említett amerikai nagyvárosok és Moszkva között.

A moszkvai amerikai nagykövetség cáfolja a Kreml közleményét. Az Egyesült Államok Moszkvába akkreditált sajtóattaséja szerint a probléma valójában az, miközben a diplomaták készek fogadni a pilótákat a vízum kiadásához szükséges interjúkra, az Aeroflot személyzetei nem jelennek meg a követségen. A képviselet vezetője egy másik nyilatkozatában arra utalt, hogy a vízumkiadások lelassulásának másik oka, hogy az orosz kormány felszólítására a nagykövetség 727 személlyel volt kénytelen csökkenteni az állományát.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek