Vitorlástörténeti interaktív kiállítás nyílt Balatonfüreden

MTI/iho   ·   2015.03.26. 20:18

Az országszerte egyedülálló kiállítás modern számítástechnikai eszközöket felhasználva kép- és hanganyagok, érintőképernyős információs rendszer, látványos, interaktív Balaton-térkép, a vitorlázás történetét és technikai fejlődését bemutató filmek, távcsövek, többnyelvű digitális tárlatvezetés segítségével mutatja be a balatoni vitorlássportnak, a tó egykori nagy hírű hajóinak és hajósainak történetét.

A kiállításon szimulátoron kipróbálható a viharos Balatonon való vitorlázás, emellett navigálást, kötélcsomózást és a teraszon kikötött árbocon való vitorlafelvonást is lehet gyakorolni. Látható egy 30 négyzetméteres járható üvegfelületű Balaton-térkép, amelyen a látogatók szabadon mozoghatnak és választhatják ki az őket érdeklő filmeket, a vitorlázással és a balatoni élettel kapcsolatban, közel negyven témában.

A múzeumnak helyt adó épület kialakítása során az országos védettségű, 1921-ben Hauszmann Alajos által tervezett Vitorlás étterem emeleti részén az eredeti állapotnak megfelelően helyreállították a homlokzatot, új nyílászárókat építettek be és a fakorlátot is felújították. Az épület terasza pedig a műemlékvédelem jóváhagyásával bővült.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az Erdélybe induló Történelmi Székely Gyors zarándokvonatra és az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek