Volánbusz Retró: április 15., Hatvan

iho/közút   ·   2023.03.23. 09:00
Csepel-68-c024

Tavaly nagy siker volt, rendezzük meg újra! – vallja a Volánbusz.

A Volánbusz tavaly áprilisban rendezte meg első alkalommal hagyományteremtőnek szánt Retró Napját a társaság hatvani telephelyén, ahol több mint kéttucatnyi old- és youngtimer autóbusz várta a busz- és közlekedésrajongó kicsiket és nagyokat.

Kétezerhuszonkettőben láthatta először a nagyközönség újra régi fényében a társaság nosztalgiaflottájának zászlóshajóját, a „Bikarus” becenévre hallgató emeletes autóbuszt, amely a Volánbusz értékmentési programjának keretében, öt évtized elteltével újult meg. A restaurált Ikarus 556-os 2022. április 30-án Hatvanban mutatkozott be, az október 23-i hétvégén pedig visszatért Pécsre, ahol 1969 és 1976 között teljesített szolgálatot.

Idén is nagy dobással készül a szervező: április 15-én Hatvanban ismét egy kívül-belül felújított, régi fényében ragyogó buszt mutatnak be az érdeklődőknek, akik megtekinthetik a volánbuszos nosztalgiaflotta többi értékes, ritka példányát is, bepillanthatnak a felújítási munkálatok folyamatába, illetve fotózhatják, filmezhetik a kiállított közlekedési eszközöket.

A Volánbusz Retró Napra való kijutás könnyítése érdekében ingajáratok közlekednek a vasútállomás és a Volán-telep, illetve az autóbusz-állomás és a Volán-telep között. Jegyet a járatokra a helyszínen a készlet erejéig, egységesen 350 forintért lehet váltani.

  • Helyszín: 3000 Hatvan, Bercsényi út 82.
  • Kapunyitás: 10 órakor

Jegyek ezen az oldalon vásárolhatók. További részletek hamarosan.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek