Volt malévos a debreceni reptér főnöke

MTI   ·   2012.02.16. 11:15

Meleghegyi Tamást delegálta az Airport Debrecen Kft. élére a többségi tulajdonos XANGA Investment & Development Group; az egykor a Malévnél dolgozó szakember elsődleges feladata a repülőtér nemzetközi kapcsolatainak fejlesztése lesz – közölte Herdon István, a cégcsoport igazgatója.

A repülőtér bővülő tevékenységi körének ellátásához igazodva február 1-jétől kettős vezetéssel irányítják a céget, így Papp Csaba korábbi ügyvezető is posztján marad. Meleghegyi Tamás feladata elsősorban a repülőtér nemzetközi kapcsolatainak kiépítése, valamint új menetrend szerinti járatok szervezésével összefüggő tevékenységek koordinálása lesz. Kósa Lajos polgármester és Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója hétfőn jelentette be, hogy a légitársaság június 18-tól menetrend szerinti járatot indít Debrecen és London között.

Meleghegyi Tamás 1985-től a Malévnél  a földi kiszolgálás valamennyi területén tapasztalatokat szerzett, majd a légitársaság informatikai és telekommunikációs vezetőjévé nevezték ki. Később dolgozott az IATA és más nemzetközi repülési szervezetek bizottságaiban is. A XANGA cégcsoportnak 2011 novembere óta tanácsadója. A XANGA stratégiai célkitűzése, hogy megteremtse további menetrend szerinti járatok beindításának feltételeit a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren – fűzte hozzá Herdon István.

Kapcsolódó hírek