Vonatozz a levelek útján a brit királyi postavonat nyomában!

Bánhidi Emese   ·   2014.03.12. 19:00
posta1cim

A postavasút egy használaton kívüli alagutakkal tarkított földalatti vasútvonal Paddington és Whitechapel között. 1927 és 2003 között a Királyi Posta magánvasútjaként működött, levelek milliárdjait szállította a brit főváros alatt – írja a londonist.com.

(Forrás: Bradley photography)

A látogatók nemcsak a a földalatti-állomásokat nézhetik majd meg, de egy kilométeren keresztül végigkísérhetik a levelek útját az eredeti vonalon.

(Forrás: Royal Mail Group Ltd.)

A szervezők abból indulnak ki, hogy a rendkívül népszerű aldwychi szellemvasút és a szintén ősrégi Kingsway villamosalagút után a Postavasutat is milliók fogják látogatni.

(Forrás: Bradley photography)

Az új Múzeumot Mount Pleasantben helyezik el, egy régi levélválogató központban, amelyet a következő években fognak átalakítani.

(Forrás: Royal Mail Group Ltd.)

Akárcsak a Postavasút, a találkozóhely egy mesebarlang lesz, ahol megtudhatjuk a posta teljes történetét. Beleértve olyan ritkaságokat is, mint James Joyce első „Ullysses”-kiadását, a nagy vonatrablás eredeti bizonyítékait, egy Viktória Keresztet, és egy kovás pisztolyt, amellyel a postakocsikat védték a XIX. században.

(Forrás: Royal Mail Group Ltd.)

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek