Weblapkészítési trendek

iho   ·   2019.07.20. 03:03

(x)

Reszponzív kialakítású weboldalak

Az ilyen típusú weblapok legfőbb előnye, hogy az online megjelenés minden lehetséges platformján maximális felhasználói élményt tudnak nyújtani a látogatók számára. Lekövetve a világ változásait, napjainkban már nem csak számítógépen interneteznek a felhasználók, egyre elterjedtebb a tablet és az okostelefon használata, és az ezeken való böngészés, így fontos, hogy egy weboldal ezeken a platformokon is könnyen kezelhető és olvasható legyen.

Rögzített fejléc

Rendkívül egyszerű, de látványos megoldás arra, hogy az oldal fő navigációs pontjai mindig szem előtt legyenek. Előnye elsősorban nagy terjedelmű, sok görgetést igénylő oldalak esetén élvezhető. Egyedi, trendi megjelenést is kölcsönöz az oldalnak.

Minimalista design, fókuszban a termék és a szolgáltatás

A weboldalak a fő termékre irányítják a látogató figyelmét, így akadályozva meg, hogy keresgélés közben gyorsan továbblépjen, ha esetleg nem kerülne a szeme elég a keresett termék.

Szociális média integráció

Napjainkban a marketing egyik alkotóeleme a szociális média weblapokba történő integrációja. A Facebook like funkciónak és a megosztásoknak köszönhetően könnyebben, gyorsabban, nagyobb felületen érhet el további érdeklődőket.

Főoldali mozgó sliderek, animált feliratok és videók

Mivel a látogató figyelme sokszor elsőként erre esik, nagy szerepük van. Megfelelően alkalmazva rendkívül hatékony, ugyanis a nagy és látványos ikonokkal és képekkel a kiemelni kívánt tartalom felé tudja irányítani a figyelmet.

Egyoldalas weblapok

Elősegítik, hogy a mobiltelefonon megnyitott weboldalak könnyebben és élvezetesebben olvashatóak legyenek, mert nincs szükség annyi kattintásra, valamint a betöltési idő is gyorsabb. Kényelmesebb mobilélményt biztosít.

Mikrointerakciók

Megfelelően alkalmazva érdekessé varázsolják a statikus weboldalt, míg a látogatónak pedig lehetőséget biztosít hírlevél feliratkozásra, további cikk megnyitására, vagy lájkolásra ösztönzésre.

Videók szövegek helyett

Főként technikai termékek esetén a videóknak nagyobb illusztrációs ereje van a szavaknál, valamint könnyen mérhető vele, hogy hány embert ért el a tartalom. A mai világban pedig egy videó készítése és megosztása már nem ördöngösség.

Egyszerű színsémák

A kevés, de kontrasztos színhasználattal drámai hatás érhető el, a figyelem könnyen irányítható általa.

Egyszerűsített tartalom

A sűrű, folyó szöveg helyet teret nyer a kisebb részekre bontott, szétszórt, tagolt leírás. Az érdeklődők számára így az oldal könnyebben olvasható és átlátható. A webdesignerek már nem alkalmaznak hosszú szövegeket, mert azokról nagyobb eséllyel kattintanak tovább a látogatók.

Az olcso-weblap-keszites.hu összeállításában részletesebben olvashat ezekről a trendekről.

Kapcsolódó hírek