Wizz: irány Várna, közelebb Milánóhoz

iho/repülés   ·   2012.03.15. 08:11
cim

A Wizz Air budapesti sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy 2012. június 18-tól Bergamo helyett Milánó fő repülőterére, Malpensára közlekednek majd a társaság járatai heti 11 alkalommal. Emellett június 27-től heti rendszerességgel közvetlen járat indul Várnába, a magyar nyaralók által közkedvelt fekete-tengeri üdülővárosba. Mindezeken túl, a vártnál nagyobb utazási igényeknek eleget téve a légitársaság járatai számát heti kettőre növelte Palma de Mallorcába. Ugyanakkor az alacsony érdeklődés miatt április 15-től bezárásra kerül a Budapest-Pisa járat.

Az új milánói járattal a Wizz Air gépei a népszerű úticélhoz közelebbi, könnyebben és olcsóbban elérhető repülőteret használhatják majd, egyedüliként a Budapestről induló diszkont járatok között. Milánó Malpensa a város fő repülőtere, melyet közvetlen gyorsvasút köt össze a belvárossal, így ez a repülőtér a Milánóba való utazást olcsóbbá és gyorsabbá teszi, mint a Bergamo repülőtér.

Mivel Milánó Malpensa Európa egyik vezető repülőtér központja, a Wizz Air új járata a távolabbi úticélra készülőknek is kényelmes megoldást jelent, hiszen ezen a repülőtéren átszállhatnak más légitársaságok Észak-Amerikába, Ázsiába vagy akár a Közel-Keletre induló járataira. Váradi József vezérigazgató a sajtótájékoztatón elmondta, a Wizz jelenlétére Malpensán az Alitália jelenlétének gyengülése adott lehetőséget.

Az új Budapest-Várna járat eközben az egyik legnépszerűbb fekete-tengeri üdülőhelyet teszi ismét egyszerűen elérhetővé. Várna a hazai utasok körében igen kedvelt nyári úticél, köszönhetően a népszerű üdülőhely színvonalához mérten különösen alacsony árainak.

(fotó: Schulek Tibor)

A társaság vezérigazgatója kiemelte, hogy a Milánó Malpensa járattal a Wizz jobb terméket kínál a régi áron. Várnával 15-re növekszik a nyaralásra, üdülésre kínált tengerparti célállomások száma. „Továbbra is arra számítok, hogy több, mint 2.3 millió utast fogunk szállítani magyarországi hálózatunkban a következő 12 hónapban, ami 70 százalékos éves növekedést jelent” – mondta Váradi József, aki egyben a Wizz-járatok 90 százalék feletti kihsználtságára számít

Aa Wizz Air vezérigazgatója azt is elmondta, hogy bevált a debreceni indulás, és jelezte, a Wizz ezügyben „további bejelentésekre” készül, ami feltehetően további célállomásokat jelent. Tervezi már a társaság az áttelepülést a 2-es terminálra, de ez nem változtat a jegyárakon, és reméli, hogy a légitársaság megfelelő árban tud megállapodni a Budapest Airporttal. A magyarországi piacon Váradi idén kiélezett versenyt, jövőre konszolidációt vár.

Kapcsolódó hírek