Wizz: nyugat-balkáni sikerek

iho   ·   2013.06.20. 14:07

Bosznia-Hercegovinában igazán nagyot szakíthat a Wizz Air, ugyanis a Tuzlából nemrég indított járataik majdnem teljesen teli vannak, új célállomások is a láthatárra kerültek. Mindeközben a magyar fapados légitársaság illetékesei a szarajevói repülőtérrel is tárgyalnak, ott már közel van a megegyezés – írja a Balkans. comra hivatkozva a hvg.hu.

A tuzlai reptéren eddig gyakorlatilag nem volt forgalom, a Wizz Air járatainak köszönhetően ugyanakkor megindult a reptéri élet. A hírek szerint Göteborg, Malmö és Bázel után Eindhoven vagy Dortmund lehet a következő járat Tuzlából, amely főként Nyugat-Európában dolgozó bosznia-hercegovinai diaszpórát szolgálná ki.

Mindeközben a magyar fapados légitársaság illetékesei a szarajevói repülőtérrel is tárgyalnak, ott már közel van a megegyezés. Bosznia-Hercegovina fővárosának repülőtere eddig nem tudott megállapodni a Wizz Air-rel a szolgáltatási díjakról, „dominó-effektust” okozott volna az árcsökkentés a reptér vezérigazgatója szerint, ezért sem indultak el a fehér-rózsaszín repülők Szarajevóba. Most azonban állítólag az utolsó fázisba érkeztek a tárgyalások.

Kapcsolódó hírek