Yvette nem kíméli a dél-dunántúli vasútvonalakat

iho   ·   2014.05.15. 07:58
yvette_a

Dombóvár és Kaposvár között fél nyolckor megindult a vonatközlekedés, a vasúttársaság műszaki készenlétesei Taszárnál helyreállították a hajnalban leszakadt felsővezeték rendszert. Az utasokat a helyreállításig Baté és Taszár között vonatpótló autóbuszok szállították. A Dombóvár–Kaposvár–Gyékényes vasútvonalon helyreáll a menetrend, a villamos mozdonyok ismét közlekedhetnek.

Helyzetkép: 8:52-kor a Balaton „alja” tiszta piros volt

A Balaton viszont „alulról” vörös: a 877-es Keszthely–Balatonszentgyörgy a képernyőmentés idején 84 (rendes menetidő 11 perc), a 8759-es Fonyód–Siófok 148 (rendes menetidő 59 perc), a 859-es Nagykanizsa–Budapest-Déli 102, a 847-es Nagykanizsa–Budapest-Déli 84, a Zágrábba tartó Agram IC 77, a 38310-es Kaposvár–Siófok személyvonat 99 perc késésben volt.

Megindult a közlekedés Bak és Zalaegerszeg között, eltávolították a fát a sínekről.

Korábban írtuk:

Dombóvár és Kaposvár között hajnali 4 óra óta nincs feszültség a vasúti felsővezetékben, emiatt a villanymozdonnyal közlekedő vonatok nem tudnak útnak indulni a Dombóvár–Kaposvár–Gyékényes (41-es) vonalon. A vasúttársaság műszaki készenlétesei öt órakor megállapították: Taszárnál leszakadt a felsővezeték rendszer, emiatt Baté és Taszár között a pálya elzárva a vonatközlekedés elől. Egy ott maradt vonatot, amely Dombóvárról Nagykanizsáig közlekedik – dízelmozdonnyal továbbítanak majd, de az utasok elszállítása érdekében – a helyreállításig – a MÁV-START vonatpótló autóbuszokat rendelt a helyszínre. A Dombóvár–Kaposvár–Gyékényes vasútvonalon 30–40 perces késésekkel számoljanak a reggeli órákban vonattal útra kelők.

Nem egyszerű az élet a Balatontól nyugatra és délre... Térkép: MÁV-Start

Korábban a hajnali órákban az első vonat a Kaposvár – Siófok közötti vonalon Tab és Kapoly között pályára dőlt fát észlelt és emiatt várakozott több mint egy órahosszát. Ugyancsak kora reggel a Pécs–Gyékényes vonalon közlekedő első vonat Barcs és Középrigóc között kénytelen volt vesztegelni, ott is kidőlt fa okozott gondot. Utóbbi két helyen már eltávolították a fákat, megindult a vonatközlekedés.

Darány és Szigetvár között sem közlekedhettek a vonatok, mert egy fa rádőlt a sínekre, itt a katasztrófavédelem szakemberei segítettek a kidőlt fa eltávolításában. A Barcsról Pécsre tartó vonat volt kénytelen várakozni. A forgalom itt fél nyolckor újraindult.

A Dél-balatoni vasútvonalon Fonyód és Balatonszárszó között zárlat van a felsővezetékben, mert Balatonboglárnál egy fa rádőlt a vasúti felsővezetékre. Emiatt Balatonlelle-felső és Balatonboglár között nem közlekedhetnek a vonatok. Több mint egyórás késések vannak. Nagykanizsa és Gyékényes között sincs áram a felsővezetékben, fakidőlés miatt a pálya elzárva.

A Kaposvár–Tab–Siófok közötti vonatok is késnek még a hajnali órákban történt fakidőlés miatt. Bak és Zalaegerszeg között is fakidőlés akadályozza a vonatközlekedést.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek