Zöldkagyló nemcsak profi sportolóknak

iho   ·   2019.10.13. 03:30

Emellett persze amatőr és profi sportolók róják köreiket futópályákon, vagy hajítják a diszkoszt, a gerelyt, vagy éppen rúgják a bőrt. A felsorolás szinte végtelen.

Hatalmas rendezvények kerülnek megrendezésre országszerte azzal a céllal, hogy mindenki kortól, nemtől, nemi identitástól, vallási hovatartozástól függetlenül megtalálja a neki “fekvő” mozgásformát. A sportolás azonban sokszor jár sérülésekkel, húzódásokkal, melyek megelőzhetők, kezelhetők. Ebben van nagy szerepe a zöldkagylónak, amelyet ebben a cikkben kicsit jobban megismerhetünk.

A mozgás az egészségmegőrzés alapja

Már születésünktől kezdve fizikai és szellemi fejlődésünk alapköve a rendszeres mozgás.

Felnőttként sokan az irodai munka vagy a folyamatos gépjárműben ülés ellensúlyozására választják a számukra megfelelő testedzést, hogy megőrizzék egészségüket, mozgékonyságukat, mások hivatásként, versenyszerűen űzik a választott sportot.

Ami közös az amatőr és a profi sportolókban, hogy sajnos ugyanúgy megsérülhetnek egy rossz mozdulattól, egy gyakorlat helytelen kivitelezésétől.

A zöldkagyló kapszula a természetes megoldás

A kapszulák tartalmazzák a zöldkagyló kivonatát, ami glükozamin tartalmának köszönhetően hozzájárul a szövetek szerkezetének és funkciójának fenntartásához, regenerálódásához.

Természetes gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hatású. Fontos tápanyagokhoz jut általa a szervezetünk, mesterséges összetevők nélkül. A Mannavita által forgalmazott Arthro4 zöldkagyló kapszula erősíti, óvja, helyreállítja a sérült szöveteket.

Omega-3 zsírsav tartalma - azok közül is az egyik legfontosabb a DHA - segíti megőrizni az állóképességet és az erőnlétet is, így nem csak már kialakult elváltozások esetében, hanem megelőzési céllal is alkalmazható az edzések során.

Tartalmaz még D-vitamint is, melynek hiánya is hozzájárulhat a sportsérülések kialakulásához. Ahogy a zöldkagylóban, ugyanúgy a kapszulában is megtalálható a B6-vitamin, mely az ízületi fájdalmak enyhítésében játszik fontos szerepet, lecsökkenti a regenerálódási időt.

A pihenés mellett a felépüléshez nagymértékben hozzájárulhat az új-zélandi zöldkagyló kivonatából készített kapszula.

A zöldkagyló egyéb jótékony hatásai

Sikeresen alkalmazható többek között az asztma tüneteinek enyhítésére, gyomor- és bélproblémák ellen, valamint hatékonyan veszi fel a harcot az öregedéssel, erősíti a csontokat, a hajat, a körmöket.

A benne található antioxidánsok révén semlegesíti a szabadgyököket, melyek a kóros sejtelváltozáshoz vezethetnek.

Az esetleges sérülések ne szegjék kedvünket, mozogjunk, sportoljunk, de vigyázzunk egészségünkre. Támogassuk meg szervezetünket hasznos, kemikáliáktól mentes, természetes anyagokkal, és töltsünk sok időt a szabadban!

Kapcsolódó hírek