A TMH RA3 motorkocsija bemutatkozott a scserbinkai expón

iho/vasút   ·   2019.08.31. 18:00
tmh_ra3_0

A Transmashholding leányvállalata, a Metrovagonmash az RA3 prototípusát ez év februárjában mutatta be: egy ilyen, három egységből álló jármű hatszáz utast szállíthat az elővárosi vonalakon. A közelmúltban tudósítottunk arról, hogy három jármű már Szahalin szigetén üzemel, és a kilátásba helyezett megrendelések nyomán további dízel motorkocsik állnak majd forgalomba: a Központi Elővárosi Személyszállító Vállalat (CPPK, Centralnaja Prigorodnaja Passzazsirszkaja Kompanyija – Центральная пригородная пассажирская компания) huszonhárom RA3-t fog üzemeltetni.

Az új típus százhúsz kilométer per órás tempóra képes, összteljesítménye 720 kilowatt. A konstrukció július 22-én kapta meg hivatalosan a típusengedélyt. A motorvonat jóval modernebb az elődjénél, az RA2-nél: több ülés található benne, a beltérben tűzálló és könnyen tisztítható anyagokat használtak fel, a légkondicionált, fertőtlenítő rendszerrel felszerelt utasteret energiatakarékos LED-izzók világítják be. A vezetőfülkében és az utastérben is biztonsági kamera üzemel. Az utasokat utastájékoztató kijelzők informálják, a kerekesszékeseknek és a rászorulóknak a vezérlőkocsiban külön „egészségügyi komplexumot” alakítottak ki.

A típus rekordidő alatt született meg: a megtervezés, a legyártás és az engedélyezés között mindössze nyolc hónap telt el.

* *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek