Cseh igazgyöngyök, méltón megőrizve

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2016.06.30. 16:15
kiskep_01

Minden múzeumnak van kellékraktára, így van ez a cseh Nemzeti Műszaki Múzeum Vasútmúzeumával is. Az ország vasútmúzeuma Lužná u Rakovníka kisvárosban található, Prágától hatvan kilométerre északnyugatra, Kladno közelében. A múzeumnak van azonban egy raktára is, ami persze érthető, hiszen a gazdag vasúttörténelem nem minden részlete fér el egyetlen múzeumban.

A nagyközönség előtt az Északnyugat-Csehországban, Chomutov városban található múzeumraktár az év folyamán csak két alkalommal van nyitva. Az idén már csak egyszer lesz alkalom megtekinteni a letéttárat, mégpedig augusztus 26–28-án 10 és 17 óra között. A mellékelt galériában betekintést nyerhetnek a kulisszák mögé, de koránt sincs ott mindegyik vasúttörténeti gyöngyszem. Érdemes ellátogatni Chomutovba, ahová Prágából kétóránként közvetlen gyorsvonat indul, a menetidő pedig 2 óra 19 perc.

A képre kattintva galéria nyílik a szerző fotóiból

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek