Egy dolog biztos: a változás

iho   ·   2016.08.09. 13:45
00kicsi

A lazább viseletet (farmernedrág, nyáron rövid! és -dzseki) a mozdonyvezetők fogják hordani. A 98 százalék mellett két százaléknyi elasztánt is tartalmazó, ezért kényelmesnek, rugalmasnak hirdetett öltözék lényege: követni a kor igényeit, arculati elvárásait, emellett a munkavégzést is könnyíti.

(forrás: MÁV Zrt.)

A még 2015-ben kiírt nyílt közbeszerzést a Pro-Team Rehabilitációs Közhasznú Nonprofit Kft. és a Kézmű Közhasznú Nonprofit Kft (az előbbi készíti a farmereket) alkotta konzorcium nyerte, a végösszeg 974,8 millió forint. Az utolsó tételek 2018. január 1-jéig érkeznek meg a dolgozókhoz.

Bár minenképp a mozdonyvezetők farmarje a leglátványosabb, nemcsak a vezérálláson pompázhatnak új ruhában a vasutasok. A forgalmi végrehajtók (szolgálattevők, ügyeletes tisztek, váltókezelők) és a jegyvizsgálók, pénztárosok öltözéke is változik, a férfiak zakót, nadrágot, szövetmellényt, rövid- és hosszúujjú inget, a nők nadrágot, szoknyát, rövid- és hosszúujjú blúzt ölthetnek fel. Ezen kívül már szeptembertől kiosztják az új esőköpenyeket, télikabátokat. Marad a klasszikus vasutas tányérsapka is, a hölgyeknek kendő, az uraknak nyakkendő is dukál. A MÁV sajtóközleménye szerint az eddig kiosztott ruhákkal kapcsolatban „minőségi kifogás nem jellemző”.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek