Élet a Kalefen

iho/vasút   ·   2015.01.24. 13:45
amoszkva0

Ha érti, tudja, mi a Kalefozás, akkor vagy idősebb olvasóink közé tartozik, vagy már kattintás előtt ellenőrzött minket: „mit írtak már ezek megint?!” Aki Kalefozott, az bizony már a hatvanas-hetvenes években megfordult itt, a Moszkván. Kalefozni ugyanis annyit jelent, találkozni, randevúzni, vagy csak simán ücsörögni Buda egyik legnagyobb, legforgalmasabb terén, a Moszkva téren, az óra alatt – bár ez (stílben maradva) egy idő után nem volt már „feltétel”.

Széll Kálmán tér 1939-ben. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: Fortepan | Lissák Tivadar)

Tartson velünk, nézze végig, merre mutatták az utat az óvóhelyekhez, hogyan álltuk át a jobbra hajtásra, és erre hol és hogyan hívták föl a figyelmet, hogyan állt talpra a második világháború után a tér, hogyan került „teljesen” véletlenül vörös csillag alakú virágágyas a hurokforduló közepére. Ne csak a villamosokban gyönyörködjön! Figyelje meg az embereket, a föliratokat, és vegye jól szemügyre a buszokat is!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek