Elfogadták a Vasúti Törvény módosítását

iho   ·   2015.06.24. 08:39

Az átültetés révén a magyar vasúti ágazat versenyképessége – különösképp, hogy több uniós tagállam a határidőn belül nem végezte ezt el – jelentősen növekszik – áll a Hungrail Magyar Vasúti Egyesület sajtóközleményében. Az eddig hatályos vasúti törvénybek jelenleg csupán azon részei módosultak, amelyek közvetlenül az egységes vasúti irányelvvel (Recast) kapcsolatosak.

Sokak régi kérésére a törvényből a nagyvasúttól eltérő technikai és biztonsági előírásokat alkalmazó kötöttpályák kikerültek. Erről az Országgyűlés külön törvényt alkotott, amely szerint külön kategória lesz ezentúl a városi vasúti szolgáltatás (Budapest, Miskolc, Debrecen, Szeged villamosvasúti üzemei tartoznak ide), az iparvágányok (pontosabban a saját célú vasúti hálózat), és az egyéb kötöttpályás rendszerek (sikló, libegő, hajtánypálya).

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek