Készülnek Szerbia új Flirtjei

iho   ·   2014.08.06. 11:15
00kicsi

Fellendült déli szomszédunk motorvonat-beszerzése: az Uzsgyi-utód 711-es sorozatú dízelmotorkocsiból 2012-ben tizenkettő érkezett, a svájci gyártóval pedig még 2013 márciusában írtak alá százmillió euró értékű szerződést huszonegy Flirt3 szállítására.

Régi...<br>(a képek forrása: Stadler)

A harmadik generációs Flirtök délkelet európai premierje mércét állít nemcsak a Szerb Vasutak, hanem a többi, környékbeli ország elővárosi vasúti közlekedése elé is. A négykocsis, 14 első-, és 234 másodosztályú ülőhelyet magába foglaló Flirt3-asok végsebessége – a hazai elődhöz képest alacsonynak tűnő – 100 kilométer per óra, a végig alacsonypadlós járműben a kerekesszék-, és kerékpártároló helyen, a klímaberendezésen kívül a jármvezető értesítésére szolgáló vészhívó is található.

...és új Flirt látványterveken

A megrendelő igényei szerint mind a négy modulon oldalanként egy-egy ajtót találunk, a motorvonatokat egyelőre Indusival szerelik fel, de adva van a lehetőség az ETCS 2 későbbi beépítésére is. Az első egységet várhatóan 2014 őszén szállítják, a fennmaradó húsz motorvonat kéthetenként, az utolsó 2015 nyár végére érkezik.

Készülnek az új Flirt motorvonatok<br>(forrás: Facebook)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek